Recent comments

David Foster Wallace
Wow, that's, like, so grunge, dude.

Typer
So are the quotes that aren't quotes.

exurb1a
Thats nice

Kazuki Fujisawa
life is unfair. but god is not

Kazuki Fujisawa
So if life isn't fair to everybody, doesn't that make it fair ???

More

Quotes

Add a new quote

Recent quotes - Best quotes - Worst quotes -

Arthur Bloch - Hanggin laki, kokoelmasta "Murphyn laki kolmonen"
Mitä mitättömämpi tutkimus, sitä useammat lukevat siitä ja ovat johtopäätöksistä samaa mieltä. Täydennyslaki: Mitä arvokkaampi tutkimus, sitä harvemmat ymmärtävä, mistä siinä on kyse.

Ilkka Remes - Uhrilento, 35.luku
Sylvia nojautui selkänojaa vasten. Kone nytkähti saman tien liikkeelle ja alkoi kaartaa takaisin tulosuuntaan. Kiitoradan kirkas valomeri jäi taakse. Sylvia seurasi vaatimattoman terminaalin lähestymistä silmiään siristellen. Pylväiden päissä hohtavat valot häikäisivät.

Mika Waltari - Sinuhe Egyptiläinen, 9. kirja,"Krokotiilinpyrstö", 1. luku
Tällä tavoin kasvoin mieheksi enkä enää ollut nuori palatessani Simyraan viivyttyäni sieltä poissa kolme vuotta keräten hyvää ja pahaa tietoa monesta maasta. Merituuli puhalsi pois viinihöyryt päästäni ja teki silmäni jälleen kirkkaiksi ja palautti voiman jäseniini, niin että söin ja join ja olin kuten muutkin ihmiset, vaikka en puhunut enää yhtä paljon kuin muut, vaan olin yksinäisempi kuin ennen.

Väinö Linna - Tuntematon sotilas
Hän hymähti pari kertaa katkerasti, ei niinkään paljon valtiollisesta vihasta kuin sen vuoksi, että hänen kengässään oli hiekkaa, eikä hän voinut jäädä poistamaan sitä, koska olisi jäänyt toisista liian kauas.

Emmi Itäranta - Kudottujen kujien kaupunki
Hyvästit oli sanottu moneen kertaan, mutta aina haudattu toisiin sanoihin, eikä niitä lopulta ollut sanottu kertaakaan. Niin me tulemme tänne yhä uudelleen jäähyväiset askeliamme painaen. Ne ovat ikuisesti myöhässä ja poissa paikoiltaan: mennyt hetki, jota emme tunnistaneet silloin, kun se oli ulottuvilla, ja jonka aavetta emme siksi koskaan lakkaa kantamasta mukanamme.

Lauri Viita - Aamuhartaus
Syystalven raekuuro, eilen puitu. Maa pesty. Haapa riisuuntunut. Tummana möhkäleenä kuusikko seisoo, rovastiparvi aamuhartaudessa. Avaruus saarnaa. Syyssees aamutaivas tuhansiin neulansormiin totuutta vuodattaa. Värähtää lehmus. Varis horjahtaa. Hätäinen sorsa laskeutuu veteen. On lauantai.

John Locke
Olettakaamme, että mieli on, kuten sanotaan, valkoista paperia, johon ei ole kirjoitettu mitään, jossa ei ole mitään ideoita. Miten se saa varusteensa? Mistä tulee tuo runsas varasto, jonka ihmisen uuttera ja rajaton mielikuvitus on maalannut siihen melkein loputtoman monimuotoisena? Mistä tulee kaikki se aines, jota päättelyssä ja tiedonhankinnassa käytetään? Tähän minä vastaan yhdellä sanalla: KOKEMUKSESTA. Siihen kaikki tietomme perustuu ja siitä se viime kädessä johtuu.

René Descartes
Tästä syystä heti ikäni salliessa irrottauduin opettajien johdatuksesta ja jätin oppikirjojen tutkimisen kokonaan. Päätettyäni, etten etsi muuta kuin sellaista tietoa, jota voin löytää itsestäni ja maailman suuresta kirjasta, käytin loput nuoruusvuosistani matkusteluun, hovien ja sotaväkien näkemiseen sekä luonteenlaadultaan erilaisten ja eri oloista lähtöisin olevien ihmisten kanssa seurusteluun.

Thomas Hobbes
Jokaisella ihmisellä on vapaus käyttää omaa valtaansa niin kuin tahtoo oman luontonsa eli oman elämänsä säilyttämiseksi, ja niin ollen vapaus tehdä kaikkea, minkä hän oman arvostelukykynsä ja järkensä mukaan arvelee parhaimmaksi keinoksi sen saavuttamiseksi.

Väinö Linna - Tuntematon sotilas, Rokka
Upseer ies. Mis häne pääsä varjo ossuup tuon piene närree kohal, nii sillo hänel tullooki noutaja. Nii mie oon päättänt häne osalt. Ja sitämukkaa rupiaa saamaa muut. Siin hyö taapertaat nii peräjälkee. Ai perkeleet. Työ että tiijä mikä teit vuottaa. Jos hyö mitä syntilöit on tehneet, nii anna sie taivaa äijä heil anteeks. Mut pijä kiirettä. Niit rupiaa tulemaa just.

Väinö Linna - Tuntematon sotilas
He olivat hävinneet. Saaneet rangaistuksen. Mistä se oli tullut, siihen tulisi varmasti monenlaisia vastauksia. Eräs myönteinen seikka siinä asiassa sentään oli. Kohtalo oli vapauttanut heidät kaikesta vastuusta antamalla heille selkäsaunan. Mitä olisikaan merkinnyt voitto. Vastuuta. Vastuuta teoista jotka kerran olisivat vaatineet hyvityksen.

Väinö Linna - Tuntematon sotilas
Hyväntahtoinen aurinko katseli heitä. Se ei missään tapauksessa ollut heille vihainen. Kenties tunsi jonkinlaista myötätuntoakin heitä kohtaan. Aika velikultia.

Teppo Testaaja - Asiateksti
Kaikkiin liittymiimme automaattisesti kuuluva Roaming datavartija -palvelu asettaa matkapuhelinliittymälle 50 euron (alv. 0%) saldorajan ulkomailla tapahtuvaan roaming-datasiirtoon. Palvelu ilmoittaa tekstiviestillä saldon täyttymisestä. Voit muuttaa rajaa (50-5000 €) tekstiviestillä milloin vain, ja tilattu raja on voimassa siitä eteenpäin. Jos haluat voit seurata datan käyttöäsi älypuhelimesi asetuksista. Joissain puhelimissa on myös netin käyttöä seuraavat laskurit.

Testaus - Testauskokeilu
Lähetämme maksukehotuksen mahdollisesta maksamattomasta laskusta paperikirjeenä. Jos muistutus ei tavoita sinua ajoissa, palvelujen käyttö voi estyä. Pidä siis huolta, että laskutusosoitteesi on ajan tasalla, vaikka saisit laskut sähköisesti. Puhelinliittymien laskutustietoihin kannattaa lisätä laskutusyhteyshenkilön matkapuhelinnumero. Lähetämme maksamattomista laskuista kyseiseen numeroon tekstiviestin ennen palveluiden käytön rajoittamista tai liittymien sulkemista. Syötä matkapuhelinnumero.

Aristoteles
Opettajat, jotka kasvattavat lapsia, ansaitsevat suuremman kunnian kuin vanhemmat, jotka vain synnyttävät lapset; vanhempien tarjotessa pelkän elämän opettajat varmistavat lapsille hyvän elämän.

Mika Waltari - Suuri illusioni
Siinä istuessani tunsin, kuinka itse asiassa tietoisuus, tajunta, ajatukset ovat vain äärimmäisen vähäinen osa todellisesta "minästä." Kuinka koko olemukseni oli oikeastaan kuin pimeä kaupunki, jonka yhtä ainoata toria valaisi valonheittäjän sädekimppu. Mutta kaikki muu oli tuntematonta ja hämärää.

Mika Waltari - Suuri illusioni
Minä jäin tuijottamaan tielle heidän jo hävittyään näkyvistä ja moottoripyörän äänen vaimennettua kaukaiseksi surinaksi. - Oli kuin nuoruus olisi kiitänyt ohitseni ja hävinnut tielle, joka on meille tuntematon ja mahdoton, johon meidän ainoastaan täytyy uskoa. Se nuoruus, joka kykenee rakentamaan uuden maailman vanhan, sortuvan ja tuhoutuvan ylle. Sillä hetkellä tunsin, ettei se ollut vain sairaitten aivojen hullu haave, vaan todellisuus, joka nyt jo oli etsimässä muotoaan.

Eino Leino - Tuuri
Noin ne lauloivat jumalat, jurottivat jouhiparrat rannalla Aluen järven, Tuurin uudessa tuvassa: "Autuas on elämän arpa, kun on onni ottamassa, taito kättä käyttämässä. Ei elot eläen puutu, taarit tarjoten vähene." Tuo oli Tuuri onnellinen, talonpoika taidollinen, kaatoi kannuhun olutta, lausui lausehella: "On eloa, on iloa, oisi kyllin kystä meillä, yksi on suru sydämen: Tuoni ankara tulevi, Kuolo kaikki korjanevi."

Eino Leino - Räikkö räähkä
Tuo turilas, Räikkö räähkä, neuvoi tien viholliselle kahden kallion lomasta, syksy-yönä hiljaisena; teki sen henkensä hädässä. Polttivat kylän poroksi, surmasivat suuren kansan. Yks on pirtti polttamatta, se on pirtti Räikön räähkän.

V. T. Aaltonen - Tieteellinen ajattelu
Vaikkakin siitä saamme harvoin kuulla puhuttavan tai julkisuudessa mainittavan, on sanottava, että tieteellinen ajattelutapa on inhimillisen älyn ja kulttuurin suurimpia edistysaskelia, itse asiassa suurempi kuin tieteeseen perustuvat teknilliset saavutukset ja keksinnöt. Kaikkeen siihen, mistä me nykyisin kiitämme tiedettä, on tultu vain ajattelemalla tieteellisesti.