Recent comments

Anonymous
From Men at Arms by Terry Pratchett

Joel B.
People come to this cite to improve their typing accuracy and speed. Quotes like these ...

John Waters
This troll attempt gets a positive review from me. However, it will fail to make ...

vanichoco
"Ironic": You keep using that word. I do not think it means what you think ...

Anonymous
If this is true, then how is it possible to love an infant? Or someone ...

More

Quotes

Add a new quote

Recent quotes - Best quotes - Worst quotes -

N A
Ανδρέας Εμπειρίκος - Τριαντάφυλλα στο Παράθυρο
Σκοπός της ζωής μας δεν είναι η χαμέρπεια. Υπάρχουν απειράκις ωραιότερα πράγματα και απ' αυτήν την αγαλματώδη παρουσία του περασμένου έπους. Σκοπός της ζωής μας είναι η αγάπη. Σκοπός της ζωής μας είναι η ατελεύτητη μάζα μας. Σκοπός της ζωής μας είναι η λυσιτελής παραδοχή της ζωής μας και της καθεμιάς ευχής εν παντί τόπω εις πάσαν στιγμήν εις κάθε ένθερμον αναμόχλευσιν των υπαρχόντων. Σκοπός της ζωής μας είναι το σεσημασμένον δέρας της υπάρξεώς μας.

Φ.Κάφκα
Αχ" είπε ο ποντικός, "μέρα τη μέρα ο κόσμος γίνεται και πιο στενός. Στην αρχή ήταν τόσο μεγάλος, που με φόβιζε, έτρεχα κι έτρεχα και ήμουνα πανευτυχής που επιτέλους, μακριά πολύ μακριά δεξιά κι αριστερά μου, έβλεπα τοίχους, αλλά αυτοί οι ατέλειωτοι τοίχοι πλησιάζουν με τέτοια ταχύτητα ο ένας τον άλλο, που βρίσκομαι ήδη στο τελευταίο δωμάτιο, κι εκεί στη γωνία υπάρχει η παγίδα, όπου τρέχω να χωθώ." "Γιατί δεν άλλαζες διαδρομή;" είπε η γάτα και τον καταβρόχθισε.

Χαβιέρ Τομέο - Το σκουλήκι
Κι εσύ; Ποιος είσαι εσύ; ρωτάω το μικροσκοπικό πλάσμα, που ανακαλύπτω στα πόδια μου. Είμαι το σκουλήκι, μου αποκρίνεται. Ένα αργό κι αργοκίνητο ζωάκι. Ανασαίνω από το δέρμα μου κι ο πεπτικός μου σωλήνας διατρέχει ολόκληρο το σώμα μου. Η μητέρα μου μου είπε όταν γεννήθηκα: Μη σκας, Φρειδερίκο. Ούτε έξυπνος είσαι, ούτε ωραίος. Δεν έχεις φτερά. Ούτε καν πόδια δεν έχεις. Έρποντας όμως μπορείς να φτάσεις παντού.

Καζαντζάκης - Ασκητική Χρέος πρώτο
Πειθαρχία, να η ανώτατη αρετή. Έτσι μονάχα σοζυγιάζεται η δύναμη με την επιθυμία και καρπίζει η προσπάθεια του ανθρώπου. Δε δέχουμαι τα σύνορα, δε με χωρούν τα φαινόμενα, πνίγουμαι! Την αγωνία τούτη βαθιά, αιματερά να τη ζήσεις, είναι το δεύτερο χρέος. Καλή η στιγμή, παράτα πίσω σου το νου και την καρδιά,τράβα μπροστά, κάμε το τρίτο βήμα. Νίκησε το στερνό τον πιο μεγάλο πειρασμό, την ελπίδα. Τούτο είναι το τρίτο χρέος.

Νίκος Καζαντζάκης - Ασκητική
Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο, καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή. Ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει και η επιστροφή, ταυτόχρονα το ξεκίνημα κι ο γυρισμός. Κάθε στιγμή πεθαίνουμε.

Τζο Νέσμπο - Ο Κοκκινολαίμης
Αν το ρισκάρεις, μπορεί να πέσεις καμιά νύχτα ξεπαγιασμένος απ' το κλαδάκι σου και να μην ξεπαγώσεις μέχρι την άνοιξη. Αν δειλιάσεις, μπορεί να μη βρίσκεις μέρος για τη φωλιά σου όταν γυρίσεις με το καλό. Αυτό είναι, όπως πάντα, το αιώνιο δίλημμα με το οποίο βρίσκεσαι αντιμέτωπος.

Wernher von Braun - Απόφθεγμα
Ο ήλιος μας είναι ένα από τα 100 δισεκατομμύρια αστέρια στο γαλαξία μας. Ο γαλαξίας μας είναι ένας από τους δισεκατομμύρια γαλαξίες στο σύμπαν. Θα ήταν πολύ τολμηρό να υποθέσουμε ότι είμαστε τα μόνα έμβια όντα σ' αυτήν την τεράστια απεραντοσύνη.

Τέρι Πράτσετ - Απόφθεγμα
Νομίζω πως το βασικό πρόβλημα είναι ότι προσπαθούμε να κατανοήσουμε τις θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας του Σύμπαντος μέσω μιας γλώσσας που έχει σχεδιαστεί για να λέμε ο ένας στον άλλο πότε είναι φρέσκο ένα φρούτο.

Αριστοτέλης - Αριστοτέλης Πολιτικά
Αυτοί που θεωρούν ότι η αρετή είναι η καλή κατάσταση της ψυχής και οι καλές πράξεις, ή κάτι παρόμοιο, εξαπατούν τον εαυτό τους. Πολύ πιο σωστά μιλούν όσοι απαριθμούν τις αρετές όπως ο Γοργίας. Έτσι, σύμφωνα με αυτά που λέει ο ποιητής για τη γυναίκα, πρέπει να πιστέψουμε πως το ίδιο ισχύει για όλους: ότι δηλαδή "η σιωπή αποτελεί κόσμημα για την γυναίκα", αλλά αυτό δεν ισχύει για τους άντρες.

Γιώργος Μιχαήλ - Απόσπασμα από το μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν: (Ο δεκαπενταετής πλοίαρχος)
Εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί προκάλεσε τόση συγκίνηση στο "Πίλγκριμ" η εμφάνιση του μαστοφόρου. Η φάλαινα που έπλεε μέσα στα κόκκινα νερά έμοιαζε τεράστια. Το να την πιάσουν και να συμπληρώσουν έτσι το φορτίο τους ήταν μεγάλος πειρασμός. Μπορούσαν ψαράδες ν' αφήσουν να τους ξεφύγει τέτοια ευκαιρία;.

Έρνεστ Χέμινγουεϊ
Η πρώτη πανάκεια για ένα κακοδιαχειρισμένο έθνος είναι ο πληθωρισμός, η δεύτερη είναι ο πόλεμος. Και οι δύο φέρνουν προσωρινή ευημερία. Και οι δύο φέρνουν μόνιμη καταστροφή. Όμως, και οι δύο αποτελούν καταφύγιο των πολιτικών και οικονομικών τυχοδιωκτών.

Αλέξανδρος ο Μέγας - Ξενοφώντος Κύρου Ανάβασις
Ντρέπομαι όμως, αν τον μεν Ελλήσποντο πέρασα εύκολα, αυτό όμως το μικρό ρεύμα θα μας εμποδίσει να περάσουμε όπως είμαστε. Και αυτό δεν ταιριάζει στη δόξα των Μακεδόνων, ούτε και στη δική μου ορμητικότητα προς τους κινδύνους. Και νομίζω ότι οι Πέρσες θα πάρουν θάρρος, γιατί θα νομίσουν ότι είναι ικανοί να μάχονται με τους Μακεδόνες, γιατί δεν έπαθαν τίποτα τη στιγμή αυτή αντάξιο του φόβου τους.

Επίκουρος
Έχει ο θεός τη βούληση να εμποδίσει το κακό, αλλά δεν μπορεί; Άρα, δεν είναι παντοδύναμος. Μπορεί, αλλά δεν θέλει; Άρα, δεν είναι πανάγαθος. Έχει τόσο τη βούληση, όσο και τη δύναμη να το εμποδίσει; Τότε, από που προέρχεται το κακό; Δεν έχει ούτε τη βούληση, ούτε τη δύναμη; Τότε γιατί τον λέμε θεό;

Πλάτων
Φόβος είναι η ψυχική ταραχή που προκαλείται από την αναμονή του κακού. Αυτήν και μόνο είναι η ρίζα από όπου ξεπετιέται ένας τύραννος: όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά, είναι ο προστάτης.

Νίκος Καζαντζάκης
Υπάρχει στον κόσμο τούτον ένας μυστικός νόμος - αν δεν υπήρχε, ο κόσμος θα 'ταν από χιλιάδες χρόνια χαμένος - σκληρός και απαραβίαστος: το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει και πάντα στο τέλος νικάται.

Πάολο Κοέλιο
Αγάπη είναι... όποιο συναίσθημα, όποια χαρά, όποια λύπη, όποιος πόνος, όποια τρέλα, όποιος φόβος σου βγαίνει όταν βλέπεις εκείνη που λαχταράς. Αγάπη είναι να την κοιτάς στα μάτια, να λες "σ' αγαπώ" και όλος ο κόσμος να μοιάζει μοναδικός μόνο κοιτώντας την!

Αντουάν Ντε Σαιντ-Εξυπερύ - O Μικρός Πρίγκηπας
Αυτό είναι το μυστικό μου. Είναι πολύ απλό. Μόνο με την καρδιά μπορεί κάποιος να δει σωστά - αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά δεν μπορούν να τα δουν τα μάτια.

Κομφούκιος
Αν συναντήσεις έναν άνθρωπο που αξίζει να του μιλήσεις και δεν του μιλήσεις, χάνεις τον άνθρωπο. Αν συναντήσεις έναν άνθρωπο που δεν αξίζει να του μιλήσεις και του μιλήσεις, χάνεις τα λόγια σου. Σοφός είναι εκείνος που δεν χάνει ούτε τον άνθρωπο, ούτε τα λόγια του.

Κωστής Χατζηχρήστος - Ο Ηλίας του 16ου
Δόξα σοι ο θεός. Γιατί, παιδιά, θεός υπάρχει. Μην ακούτε εκείνους που λένε ότι δεν υπάρχει. Υπάρχει και παραϋπάρχει, πανταχού παρών και τα πάντα πληρών. Τώρα, βέβαια, τα πάντα πληρών που λένε δεν είναι, γιατί αν πλήρωνε τα πάντα θα πλήρωνε και το ξενοδοχείο μου.

Όσκαρ Ουάιλντ - Το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ
Όσο για μια κατεστραμμένη ζωή, καμμιά ζωή δεν καταστρέφεται παρά μονάχα εκείνη που της σταματούν την εξέλιξη. Αν θέλεις να καταστρέψεις μια ζωή, δεν έχεις παρά να μην τη μεταβάλλεις.