Recent comments

Anonymous
what an idiotic quote

online source
I would also like to point out that if a white rapper came on the ...

online source
I really think that you need to spend some time really listening to the lyrics....especially ...

online source
why do you hate hip hop so much? I know I troll around on this ...

VELessa B
This is one of the most terribly-written "quotes" I've ever read. There are spelling and ...

More

Quotes

Add a new quote

Recent quotes - Best quotes - Worst quotes -

N A
Βόλφγκανγκ Μπορ - Ήταν κάποτε δυο άνθρωποι
Ήταν κάποτε δυο άνθρωποι. Δυο χρονών δέρνονταν με τα χέρια. Δώδεκα χρονών δέρνονταν με ραβδιά και πετούσαν πέτρες. Είκοσι δυο χρονών χτυπιόντουσαν με ντουφέκια. Σαράντα δυο χρονών έριχναν βόμβες. Εξήντα δυο χρονών έπαθαν μόλυνση. Ογδόντα δυο χρονών πέθαναν. Θάβονται ο ένας δίπλα στον άλλον. Όταν μετά από εκατό χρονιά ένα σκουλήκι πέρασε, τρώγοντας από τα δυο μνήματα, καθόλου δεν αντιλήφτηκε ότι εδώ είχαν ταφεί δυο διαφορετικοί άνθρωποι. Ήταν η ίδια γη. Παντού η ίδια γη.

Ἀριστοφάνης - Ὄρνῑθες - ἀπόσπασμα
ἦ δεινὰ νὼ δέδρακεν οὑκ τῶν ὀρνέων, ὁ πινακοπώλης φιλοκράτης μελαγχολῶν, ὃς τώδ᾽ ἔφασκε νῷν φράσειν τὸν Τηρέα τὸν ἔποφ᾽ ὃς ὄρνις ἐγένετ᾽ ἐκ τῶν ὀρνέων: κἀπέδοτο τὸν μὲν Θαρρελείδου τουτονὶ κολοιὸν ὀβολοῦ, τηνδεδὶ τριωβόλου. τὼ δ᾽ οὐκ ἄρ᾽ ᾔστην οὐδὲν ἄλλο πλὴν δάκνειν. καὶ νῦν τί κέχηνας; ἔσθ᾽ ὅποι κατὰ τῶν πετρῶν ἡμᾶς ἔτ᾽ ἔξεις. οὐ γάρ ἐστ᾽ ἐνταῦθά τις ὁδός.

Δ. Μαρωνίτης
Πλησιέστερη ετυμολογικά και λειτουργικά προς τη ριζική παιδεία αναγνωρίζεται η μεταγενέστερη εμπρόθετη εκπαίδευσις, παράγωγη του ρήματος εκπαιδεύω, το οποίο, όσο βλέπω στα λεξικά, εμφανίζεται πρώτη φορά στον πλατωνικό Κρίτωνα, με τη σημασία του διδάσκω κάποιον κάτι ή εντυπώνω σε κάποιον κάτι με τη διδασκαλία - αυτού του είδους η εκπαίδευση αφορά ενίοτε και την προσαρμοστική άσκηση ενός ζώου.

Κ. Π. Καβάφης
Πάντα στον νου σου να 'χεις την Ιθάκη. Το φθάσιμον εκεί είν' ο προορισμός σου. Αλλά μη βιάζεις το ταξίδι διόλου. Καλύτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει. και γέρος πια ν' αράξεις στο νησί, πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο, μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.

Σάμ Σαχναζαριάν - Για να δούμε;
Για να δούμε τι μπορείς να κάνεις πληκτρολογώντας. _^0). "Δυσκολεύεσαι;" Να δυσκολευτείς ακόμα περισσότερο. 3_ζήτω%. Εντάξει, όντως και εγώ δυσκολεύομαι να βρώ τα σύμβολα και να κρατάω τον ρυθμό. Αλλά εάν δεν το κάνεις συνέχεια )3-_*@.{32} ΕΙΝΑΙ πΟΛΥ δύσΚολΟ να συνηθήσει΅ς! Η ταχύτητά σου θα πρέπει να έπεσε κατακόρυφα και τα λάθη να αυξήθηκαν φαντάζομαι. Πληκτρολόγησε μερικά ακόμα για εξάσκηση.! 9(#){#^_30>.}.

N A
Ναπολέων Βοναπάρτης
Όταν μια κυβέρνηση εξαρτάται από τους τραπεζίτες για τα χρήματα, τότε εκείνοι και όχι οι ηγέτες της κυβέρνησης ελέγχουν την κατάσταση, αφού το χέρι που δίνει είναι πάνω από το χέρι που παίρνει. Το χρήμα δεν έχει πατρίδα, οι χρηματοδότες δεν έχουν πατριωτισμό και δεν έχουν αξιοπρέπεια. Μοναδικός σκοπός τους είναι το κέρδος.

N A
Μάρκος Αυρήλιος
Ένας βασιλιάς μπορεί να περιορίσει τη ζωή του στα όρια της ζωής κι ενός απλού πολίτη, χωρίς μ' αυτό να έχει μικρότερο μεγαλείο και δύναμη, όταν πρόκειται να χειρίζεται τις κρατικές υποθέσεις.

N A
Μάρκος Αυρήλιος
Όταν η γη μάς σκεπάζει όλους, τότε κι αυτή θα μεταβληθεί. Κι όλα τα πράγματα θα μεταβάλλονται έτσι επ' άπειρο, γιατί αν κανείς σκεφτεί τις μεταβολές και τις αλλαγές, που σαν τα κύματα ακολουθούν η μια την άλλη, καθώς και την ταχύτητά τους, θα περιφρονήσει καθετί το θνητό.

N A
Γουίλιαμ Γκλάντστοουν
Το καθήκον είναι κάποια δύναμη που ξυπνά μαζί μας το πρωί κι αναπαύεται μαζί μας τη νύχτα. Είναι η σκιά που προσκολλάται σε μας και μας ακολουθεί όπου κι αν πάμε και μας αφήνει τότε μόνο, όταν αφήνουμε το φως της ζωής.

N A
Επίκτητος
Μην σε αποτρέπουν από το καθήκον σου τα ανόητα σχόλια των ανθρώπων, γιατί αφού δεν μπορείς να εμποδίσεις τις επικρίσεις τους, δεν πρέπει φυσικά και να φροντίζεις γι' αυτές.

N A
Ρομέν Ρολάν
Ο ασίγαστος πόθος για μια νέα ζωή, για περισσότερη δικαιοσύνη και για ανθρωπιά, ποτέ δεν θα καταπνίγει. Χίλιες φορές κι αν συντριφτεί, θα ξαναγεννηθεί από τις φλόγες, χίλιες και μία.

N A
Βίκτωρ Ουγκώ
Να τα τρία κοινωνικά προβλήματα: η εξαθλίωση των αντρών από τη φτώχεια, η κατάπτωση της γυναίκας από την πείνα και ο αφανισμός της νιότης από τη φυσική και πνευματική νύχτα.

N A
Σου Γιατ Σεν
Ηθική, αγάπη, αδελφοσύνη, δικαιοσύνη, όλα αυτά εκφράζουν την κοινωνική αλληλεγγύη. Η ανθρωπότητα αναπτύσσεται και προοδεύει, στηριγμένη μόνο σ' αυτές τις αρχές, διαφορετικά χάνεται.

Αριστοτέλης
Προτιμότερο είναι να τιμωρεί κανείς τους εχθρούς του από το να συμβιβάζεται μαζί τους. Γιατί το ν' ανταποδίδεις όσα έπαθες είναι δίκαιο και η αποκατάσταση του δικαίου αξιέπαινη.

Αριστοτέλης
Όσοι είναι οργισμένοι ασχολούνται ενδόμυχα με τα ζητήματα της εκδικήσεως. Έτσι, λοιπόν, η φαντασία τους που διεγείρεται, προκαλεί ευχαρίστηση σαν εκείνη που παρουσιάζεται στα όνειρα.

N A
Λεονάρντο Ντα Βίντσι
Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν.

N A
Ρομπέρ Ντε Λαμενέ
Τρεις πειρασμοί βασανίζουν τους ανθρώπους: η σεξουαλική επιθυμία, η περηφάνια και η δίψα για πλούτο. Όλες οι δυστυχίες της ανθρωπότητας προέρχονται από αυτούς τους τρεις πόθους.

Πλάτων
Το ανθρώπινο γένος είναι συμφυές με το χρόνο, που τον ακολουθεί και θα τον ακολουθεί ως το τέλος κι έτσι θα γίνει αθάνατο. Αφήνει τέκνα χωρίς να παθαίνει αλλοίωση από γενιά σε γενιά κι έτσι μετέχει της αθανασίας.

Πλούταρχος
Στρατιώτες! Το να μην κάνετε κανένα λάθος στην εκτέλεση μεγάλων έργων είναι πάνω απ' τις δυνάμεις του ανθρώπου, αλλά οι συνετοί και καλοί άνθρωποι βγάζουν διδάγματα από τα λάθη τους και την απερισκεψία τους κι έτσι αποκτούν πείρα και σύνεση για το μέλλον.

Χάουαρντ Γκάρντνερ
Στην κρίσιμη στιγμή, ο άνθρωπος δεν κρίνεται από το τι έχει διαβάσει, αλλά από το τι έχει κάνει. Και δεν κρίνεται από το πόσο καλά έχει μιλήσει, αλλά από το πόσο ηθικά έχει ζήσει.