Recent comments

Jami Spears
'different' should be typed as 'differently'. Otherwise, damn good quote

inelegancies on tumblr
Wow - this is one terriblyly long, run-on sentence. Let's use some punctuation people!

Anonymous
'for there is many but only can be judged' doesn't make sense

Big Easy
exactly

Anonymous
you fancy yourself as being qute clever @emocultleader - I assure you, you're not

More

Quotes

Add a new quote

Recent quotes - Best quotes - Worst quotes -

Λέξεις με τα 14 πρώτα γράμματα (εαιντορλσθ) - 137 πιο συνηθισμένες λέξεις
να ότι σε ένα όλα στο το αν ναι θα είναι αλλά εταιρεία σαν ιντερνέτ ίντερνετ τρία όταν τότε νερό τι είναι όλα είναι τα αν τέσσερα ιστορία εε αριστερά ανά εστιατόριο αν σε άρθρο ένα άρθρο άρθρα θάλασσα έννοια λίστα σια σειρά ιταλία είτε ταράτσα ταινία θέα νότια εστιατόρια έλα άλλοι στείλετε όλοι έτσι αντλία αέριο σε ένα άλλο τέλεια τεστ εστία ασία σαλόνι στενά σε ένα σόλα λένε θέατρο αντί αστέρι θα είναι τσάι να είναι ρολόι εννέα αλάτι όνειρο αστέρια ναί όρια σετ λίτρα λίτρο ασθένεια τσάντα ν.

Σιμωνίδης ο Κείος - Επίγραμμα στον τάφο των Τριακοσίων στις Θερμοπύλες
Ω ξειν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι. Ω, ξένε διαβάτη που περνάς, ανάγγειλε στους Λακεδαιμόνιους ότι ταφήκαμε εδώ, υπακούοντας στα προστάγματά τους.

Σιμωνίδης ο Κείος - Επίγραμμα στον Τύμβο του Μαραθώνα
Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι Μαραθώνι, χρυσοφόρων Μήδων εστόρεσαν δύναμιν. Αμυνόμενοι υπέρ των Ελλήνων οι Αθηναίοι στον Μαραθώνα, κατέστρεψαν τη δύναμη των χρυσοντυμένων Περσών.

Ροζέ Γκαρωντύ - Η μεγάλη καμπή του σοσιαλισμού
Όπως όλες οι μορφές ενέργειας τείνουν τελικά να μετατραπούν σε θερμική ενέργεια έτσι και τα διαφορετικά πολιτικά συστήματα για ν΄αποφύγουν το καταστροφικό θερμικό κοινωνικό και οικονομικό φαινόμενο υιοθετούν αμοιβαία απόψεις κοινώς παγιωμένες και παραδεδειγμένες.

Ηράκλειτος - Απόφθεγμα
Η νόσος καθιστά την υγεία πιο γλυκιά και ευχάριστη, το ίδιο και η πείνα τον κορεσμό, ο κάματος την ανάπαυση.

Λαϊκή παράδοση - Παροιμία από τους Παξούς
Αγάλι αγάλι φύτευε ο γεωργός αμπέλι κι αγάλι αγάλι γίνηκε η αγουρίδα μέλι.

Βόλφγκανγκ Μπορ - Ήταν κάποτε δυο άνθρωποι
Ήταν κάποτε δυο άνθρωποι. Δυο χρονών δέρνονταν με τα χέρια. Δώδεκα χρονών δέρνονταν με ραβδιά και πετούσαν πέτρες. Είκοσι δυο χρονών χτυπιόντουσαν με ντουφέκια. Σαράντα δυο χρονών έριχναν βόμβες. Εξήντα δυο χρονών έπαθαν μόλυνση. Ογδόντα δυο χρονών πέθαναν. Θάβονται ο ένας δίπλα στον άλλον. Όταν μετά από εκατό χρονιά ένα σκουλήκι πέρασε, τρώγοντας από τα δυο μνήματα, καθόλου δεν αντιλήφτηκε ότι εδώ είχαν ταφεί δυο διαφορετικοί άνθρωποι. Ήταν η ίδια γη. Παντού η ίδια γη.

Ἀριστοφάνης - Ὄρνῑθες - ἀπόσπασμα
ἦ δεινὰ νὼ δέδρακεν οὑκ τῶν ὀρνέων, ὁ πινακοπώλης φιλοκράτης μελαγχολῶν, ὃς τώδ᾽ ἔφασκε νῷν φράσειν τὸν Τηρέα τὸν ἔποφ᾽ ὃς ὄρνις ἐγένετ᾽ ἐκ τῶν ὀρνέων: κἀπέδοτο τὸν μὲν Θαρρελείδου τουτονὶ κολοιὸν ὀβολοῦ, τηνδεδὶ τριωβόλου. τὼ δ᾽ οὐκ ἄρ᾽ ᾔστην οὐδὲν ἄλλο πλὴν δάκνειν. καὶ νῦν τί κέχηνας; ἔσθ᾽ ὅποι κατὰ τῶν πετρῶν ἡμᾶς ἔτ᾽ ἔξεις. οὐ γάρ ἐστ᾽ ἐνταῦθά τις ὁδός.

Δ. Μαρωνίτης
Πλησιέστερη ετυμολογικά και λειτουργικά προς τη ριζική παιδεία αναγνωρίζεται η μεταγενέστερη εμπρόθετη εκπαίδευσις, παράγωγη του ρήματος εκπαιδεύω, το οποίο, όσο βλέπω στα λεξικά, εμφανίζεται πρώτη φορά στον πλατωνικό Κρίτωνα, με τη σημασία του διδάσκω κάποιον κάτι ή εντυπώνω σε κάποιον κάτι με τη διδασκαλία - αυτού του είδους η εκπαίδευση αφορά ενίοτε και την προσαρμοστική άσκηση ενός ζώου.

Κ. Π. Καβάφης
Πάντα στον νου σου να 'χεις την Ιθάκη. Το φθάσιμον εκεί είν' ο προορισμός σου. Αλλά μη βιάζεις το ταξίδι διόλου. Καλύτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει. Και γέρος πια ν' αράξεις στο νησί, πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο, μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.

Σάμ Σαχναζαριάν - Για να δούμε;
Για να δούμε τι μπορείς να κάνεις πληκτρολογώντας. _^0). "Δυσκολεύεσαι;" Να δυσκολευτείς ακόμα περισσότερο. 3_ζήτω%. Εντάξει, όντως και εγώ δυσκολεύομαι να βρώ τα σύμβολα και να κρατάω τον ρυθμό. Αλλά εάν δεν το κάνεις συνέχεια )3-_*@.{32} ΕΙΝΑΙ πΟΛΥ δύσΚολΟ να συνηθήσει΅ς! Η ταχύτητά σου θα πρέπει να έπεσε κατακόρυφα και τα λάθη να αυξήθηκαν φαντάζομαι. Πληκτρολόγησε μερικά ακόμα για εξάσκηση.! 9(#){#^_30>.}.

Ναπολέων Βοναπάρτης
Όταν μια κυβέρνηση εξαρτάται από τους τραπεζίτες για τα χρήματα, τότε εκείνοι και όχι οι ηγέτες της κυβέρνησης ελέγχουν την κατάσταση, αφού το χέρι που δίνει είναι πάνω από το χέρι που παίρνει. Το χρήμα δεν έχει πατρίδα, οι χρηματοδότες δεν έχουν πατριωτισμό και δεν έχουν αξιοπρέπεια. Μοναδικός σκοπός τους είναι το κέρδος.

Μάρκος Αυρήλιος
Ένας βασιλιάς μπορεί να περιορίσει τη ζωή του στα όρια της ζωής κι ενός απλού πολίτη, χωρίς μ' αυτό να έχει μικρότερο μεγαλείο και δύναμη, όταν πρόκειται να χειρίζεται τις κρατικές υποθέσεις.

Μάρκος Αυρήλιος
Όταν η γη μάς σκεπάζει όλους, τότε κι αυτή θα μεταβληθεί. Κι όλα τα πράγματα θα μεταβάλλονται έτσι επ' άπειρο, γιατί αν κανείς σκεφτεί τις μεταβολές και τις αλλαγές, που σαν τα κύματα ακολουθούν η μια την άλλη, καθώς και την ταχύτητά τους, θα περιφρονήσει καθετί το θνητό.

Γουίλιαμ Γκλάντστοουν
Το καθήκον είναι κάποια δύναμη που ξυπνά μαζί μας το πρωί κι αναπαύεται μαζί μας τη νύχτα. Είναι η σκιά που προσκολλάται σε μας και μας ακολουθεί όπου κι αν πάμε και μας αφήνει τότε μόνο, όταν αφήνουμε το φως της ζωής.

Επίκτητος
Μην σε αποτρέπουν από το καθήκον σου τα ανόητα σχόλια των ανθρώπων, γιατί αφού δεν μπορείς να εμποδίσεις τις επικρίσεις τους, δεν πρέπει φυσικά και να φροντίζεις γι' αυτές.

Ρομέν Ρολάν
Ο ασίγαστος πόθος για μια νέα ζωή, για περισσότερη δικαιοσύνη και για ανθρωπιά, ποτέ δεν θα καταπνιγεί. Χίλιες φορές κι αν συντριφτεί, θα ξαναγεννηθεί από τις φλόγες, χίλιες και μία.

Βίκτωρ Ουγκώ
Να τα τρία κοινωνικά προβλήματα: η εξαθλίωση των αντρών από τη φτώχεια, η κατάπτωση της γυναίκας από την πείνα και ο αφανισμός της νιότης από τη φυσική και πνευματική νύχτα.

Σου Γιατ Σεν
Ηθική, αγάπη, αδελφοσύνη, δικαιοσύνη, όλα αυτά εκφράζουν την κοινωνική αλληλεγγύη. Η ανθρωπότητα αναπτύσσεται και προοδεύει, στηριγμένη μόνο σ' αυτές τις αρχές, διαφορετικά χάνεται.

Αριστοτέλης
Προτιμότερο είναι να τιμωρεί κανείς τους εχθρούς του από το να συμβιβάζεται μαζί τους. Γιατί το ν' ανταποδίδεις όσα έπαθες είναι δίκαιο και η αποκατάσταση του δικαίου αξιέπαινη.