Recent comments

David Foster Wallace
Wow, that's, like, so grunge, dude.

Typer
So are the quotes that aren't quotes.

exurb1a
Thats nice

Kazuki Fujisawa
life is unfair. but god is not

Kazuki Fujisawa
So if life isn't fair to everybody, doesn't that make it fair ???

More

Quotes

Add a new quote

Recent quotes - Best quotes - Worst quotes -

N A
Γιάννης - ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄
ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄ ξκλ΄.

Μάρκος Αυρήλιος
Αν στα είκοσι δεν μάθεις, στα τριάντα δεν κάνεις, στα σαράντα δεν έχεις, τότε στα πενήντα ούτε θα μάθεις, ούτε θα κάνεις, ούτε θα έχεις.

John John - Στη Μόδα
Συνήθως, η αποδοχή της μόδας και η προσπάθεια στην διάδοσή της είναι κάτι που κάνει ο άνθρωπος σήμερα για να γίνει αποδεκτός ευκολότερα σε ομάδες. Όμως, αυτό έχει ανεπαίσθητα αρχίσει να υποχωρεί, αφού το να είναι κάποιος αντικοινωνικός ή συχνά καταθλιπτικός είναι ένα νέο είδος μόδας που έχει διαδοθεί ευρέως. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ζώα που έχουμε αυτά αισθήματα ανά καιρούς. Ωστόσο, κανείς δεν πρέπει να επιδιώκει την κατάθλιψη ή την αποξένωση. Είναι απλά μια ψευδής εικόνα του τώρα. Είναι η μόδα.

John John - Η άνω τελεία
Μπορεί πολλοί από εμάς που ξέρουμε να γράφουμε στο πληκτρολόγιο να πιάνουμε ταχύτητες των εξήντα ή εβδομήντα λέξεων το δευτερόλεπτο, ωστόσο, αν όχι όλοι, η περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε πώς εισάγεται ο χαρακτήρας της άνω τελείας. Για να εισαχθεί λοιπόν χρειάζεται ναμ παντ στα αριστερά. Ύστερα πατάμε παρατεταμένα το "αλτ" και μετά το μηδέν, ένα, οχτώ και τρία. Αφήνουμε το "αλτ" και έτσι εισάγεται η άνω τελεία· δοκιμάστε το!

John John - Το Λάθος των Ανθελλήνων
Στη σημερινή ελληνική κοινωνία, οι δύο έννοιες που συγχέονται συχνότερα είναι ο πατριωτισμός και ο εθνικισμός. Εθνικισμός σημαίνει η νοοτροπία της επιβολής ενός έθνους έναντι άλλων "κατώτερων." Είναι καθαρά ανεξέλεγκτη και φασιστική, καθώς επίσης εναντιώνεται στην δημοκρατική κοινωνία. Ο πατριωτισμός δε είναι η αγάπη για την πατρίδα, όπως και για τους διάφορους τομείς της. Ο πατριώτης δεν θεωρεί άλλα έθνη κατώτερα. Ο πατριώτης είναι ο ιδανικός πολίτης μιας δημοκρατικής χώρας/κοινωνίας.

John John - Ελληνικά
Η νέα γενιά συχνά γράφει και στέλνει μηνύματα με "φθαρμένα" ελληνικά. Οι τόνοι παραλείπονται, τα κεφαλαία εξαφανίζονται... πολλές φορές οι χαρακτήρες αντικαθίστανται από λατινικούς. Το να μιλάς και να γράφεις την μητρική σου γλώσσα σωστά δείχνει σεβασμό σε αυτήν. Μάλιστα με την παγκοσμιοποιημένη κοινωνία σήμερα είναι το λιγότερο που όλοι μας μπορούμε να κάνουμε.

Φραντς Κάφκα - Η μεταμόρφωση (απόσπασμα)
Τα μάτια του Γκρέγκορ γύρισαν έπειτα στο παράθυρο και ο συννεφιασμένος ουρανός, θαρρείς πως άκουγες τις στάλες της βροχής να χτυπάνε στο περβάζι του παραθύρου, τον έριξε σε βαριά μελαγχολία.

Φραντς Κάφκα - Η μεταμόρφωση (απόσπασμα)
Όταν ο Γκρέγκορ Σάμσα ξύπνησε ένα πρωινό από κακό όνειρο, βρέθηκε στο κρεβάτι του μεταμορφωμένος σε γιγάντια κατσαρίδα. Ήτανε ξαπλωμένος ανάσκελα, πάνω στη σκληρή ράχη του που 'μοιαζε με πανοπλία κι όταν σήκωνε λιγάκι το κεφάλι του μπορούσε να δει την τουρλωτή καφετιά κοιλιά του που 'τανε χωρισμένη σε σκληρές καμπυλωτές δίπλες και που μόλις συγκρατούσε τα σκεπάσματά του για να ξεγλιστρήσουν τελείως από πάνω του.

Στρατής Μυριβήλης - Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια
Σαν πάτησε χάμω δεν την άφησε. Ξαμόλησε μόνο το μπαστούνι να κρέμεται στην αγριόριζα κι έσφιξε γύρω στο κορμί της και τ' άλλο του το μπράτσο. Τήνε κράτησε έτσι σαν ένα παιδί, σαν ένα θησαυρό. Την έσφιξε στην αγκαλιά σαν ένα λάφυρο. Έσκυψε στο πρόσωπό της έξαλλος, έσκυψε πολύ κοντά, πάνω από τα χρυσά μάτια της. Και τα βρήκε να τον κοιτάνε από κάτω, όπως κοιτάνε τα μάτια των αρρώστων μες από το βύθος της θέρμης. Η ματιά του μπήκε μέσα της, αρσενική και βάρβαρη.

Ναγκίμπ Μαχφούζ
Είναι φθονερή η αλήθεια όταν δε σου δείχνει τον δρόμο της, όταν δε σε παρακινεί να τη φθάσεις, όταν σε αφήνει αβοήθητο, χαμένο μέσα στον λαβύρινθο των διλημμάτων της, μισοπνιγμένο ναυαγό μέσα στη θάλασσα των ενδοιασμών και των αναστολών της. Όποιος πιστεύει πως έφτασε κοντά στην αλήθεια θα πρέπει να βρήκε τον δρόμο της και όποιος νόμισε πως τη βρήκε χάθηκε, γιατί ούτε τη φθάνεις ποτέ την αλήθεια, ούτε την αποφεύγεις, μόνο απεγνωσμένα την αποζητάς.

N A
Βενιαμίν Φραγκλίνος
Η δικαιοσύνη είναι αυστηρή υποχρέωση ανάμεσα σε γειτονικά έθνη, καθώς είναι και ανάμεσα στους πολίτες κάθε έθνους. Ένας ληστής είναι το ίδιο ληστής όταν ανήκει σε μια συμμορία ληστών ή ληστεύει μονάχος του. Το ίδιο και ένα έθνος όταν κάνει ένα άδικο πόλεμο δεν είναι τίποτε άλλο από μια μεγάλη συμμορία.

N A
Βενιαμίν Φραγκλίνος
Η εγκράτεια βάζει ξύλα στη φωτιά, τρόφιμα στην αποθήκη, αλεύρι στ' αμπάρι, λεφτά στο πορτοφόλι, υπόληψη στη χώρα, χαρά στο σπίτι, ρούχα στα παιδιά, δύναμη στο κορμί, ορθή κρίση στο νου, και σωφροσύνη σ' ολόκληρο το κοινωνικό οικοδόμημα.

Σίγκμουντ Φρόιντ
Τα μεγάλο ερώτημα, στο οποίο δεν έχω καταφέρει ν' απαντήσω, παρά τα τριάντα χρόνια έρευνας στη γυναικεία ψυχή, είναι "Τι θέλει μια γυναίκα;"

Σίγκμουντ Φρόιντ
Ο άνθρωπος που κατακτάει δραστήρια το αντικείμενο της ερωτικής του επιθυμίας, δείχνει συνήθως την ίδια δραστηριότητα και την ίδια επιμονή στην επιδίωξη και των άλλων σκοπών της ζωής του.

Stephen King
Μερικά πουλιά δεν είναι γραφτό να μπουν σε κλουβί, αυτό είναι όλο. Τα φτερά τους είναι πολύ φωτεινά, τα τραγούδια τους είναι πολύ γλυκά και άγρια. Έτσι, τα αφήνεις να φύγουν ή όταν ανοίγεις το κλουβί για να τα ταΐσεις με κάποιο τρόπο σου ξεφεύγουν. Και το κομμάτι σου που ξέρει ότι ήταν λάθος να τα φυλακίσεις από την πρώτη στιγμή χαίρεται, αλλά και πάλι, το μέρος όπου ζεις είναι πολύ πιο μονότονο και κενό μετά την αναχώρησή τους.

Mark Haddon
Μερικές φορές λυπούμαστε για πράγματα και δεν μας αρέσει να λέμε σε άλλους ανθρώπους πως είμαστε λυπημένοι γι' αυτά. Μας αρέσει να το κρατάμε μυστικό. Ή μερικές φορές, είμαστε λυπημένοι αλλά πραγματικά δεν γνωρίζουμε γιατί είμαστε λυπημένοι, οπότε λέμε ότι δεν είμαστε λυπημένοι, αλλά στην πραγματικότητα είμαστε.

V.S. Naipaul
Τα μόνα ψέματα για τα οποία πραγματικά τιμωρούμαστε είναι αυτά τα οποία λέμε στον εαυτό μας.

N A
David Guterson
Κανένα από αυτά τα άλλα πράγματα δεν κάνει τη διαφορά. Η αγάπη είναι το ισχυρότερο πράγμα στον κόσμο, ξέρετε. Τίποτα δεν μπορεί να την αγγίξει. Τίποτα δεν πλησιάζει. Εάν αγαπάμε ο ένας τον άλλον είμαστε ασφαλείς από όλα. Η αγάπη είναι το μεγαλύτερο πράγμα που υπάρχει.

William Faulkner
Τα ρολόγια σκοτώνουν το χρόνο... ο χρόνος είναι νεκρός όσο απομακρύνεται από μικρούς τροχούς, μόνο όταν το ρολόι σταματάει, τότε γεννιέται ο χρόνος.

George Eliot
Εμείς οι θνητοί, άνδρες και γυναίκες, καταβροχθίζουμε πολλή απογοήτευση μεταξύ πρωινού και δείπνου, συγκρατούμε τα δάκρυα και έχουμε λίγο χλωμά χείλη, και απαντάμε σε ερωτήσεις λέγοντας "Ω, τίποτα", η υπερηφάνεια βοηθά και η υπερηφάνεια δεν είναι κάτι κακό όταν μας προτρέπει να κρύψουμε τις πληγές μας - να μην βλάψουμε τους άλλους.