Recent comments

Sylvester McNutt
poem by sylvester mcnutt

Dr. Jenna Bolner
What,s the difference between non clinical and clinical depression?

Andrew
um... What? That doesn't make any sense

Benito Mussolini
It is necessary, if necessary, to die

theIronMuto
Bro calm down with the title. This quote is not bad, but it's not the ...

More

Quotes

Add a new quote

Recent quotes - Best quotes - Worst quotes -

N A
Tage Aurell
Men skrattet var likväl godmodigt, vi tyckte om honom, tyckte om att han blivit så glad och tyckte följaktligen mycket bra om oss själva som hade gjort honom så glad.

N A
Arne Sand
Men å andra sidan, viskade hon och torkade hastigt bort tåren, har han själv grävt gravarna. Tänk om han menar till vänster från honom själv när han grävde. Titta på jordhögarna. Det är den nedre.

N A
Arne Sand
De gick runt kyrkan och kom fram på dess baksida där kyrkogården låg. Kordelia hade sett fram mot detta ögonblick. Hon hade tänkt att hon här skulle känna en starkare sorg över Jan Erikssons död än hon tidigare erfarit och att hon därför skulle inspireras till en gråtstund.

N A
Arne Sand
Till och med Anker som kom hit för första gången tycktes ha sin uppfattning färdig från början. Är det Per Perssons käring som far till stan? Men det snöpligaste av alltsammans var att det är just jag som har gett den där stroppen hans bästa förhandsreklam.

N A
Arne Sand
Men kom ihåg något: Nu har jag vittnen på vad du har sagt, och de vittnena kommer att stanna på Ökalla. Jag har inte sett dig lyfta armen på omkring tjugo år annat än för att sätta på dig mössan. Men någon skola kommer du aldrig tillbaka till, såvida du inte arbetar som en människa här i sommar. Nu har jag sagt det jag hade att säga.

N A
Arne Sand
Sorti, säger du? Du vill således att jag ska dö, det är det du går och hoppas på. Säg inget, jag vet sedan länge att andra människor ingenting betyder för dig. Den enda du tänker på är dig själv. Du går således och grubblar på hur du ska kunna få mig ur vägen?

N A
Arne Sand
Jag har gått här i många år. Kanske finns det de här som inte har ägnat mig så många tankar, och i alla händelser aldrig har trott att jag har kunnat tänka tillbaka. Jag är ingen idiot. Jag vill inte göra mig bättre än jag är, men jag vet åtminstone med mig att jag inte är någon idiot.

N A
Arne Sand
Låt oss se om en narr kan låta bli att hålla dig i dyra skolor, sade han slutligen och hade tårade ögon. Vill du inte arbeta i Öändan så låt bli att arbeta i Uppsala. Och låt mig säga något: Det här var sista gången någon talade till mig på det sättet.

N A
Dan Andersson
Jag minns hur det var, när jag först upptäckte, att det där inte var vackert alls. Jag ser hur far stapplar i väg in till henne, där hon ligger på sin höga bädd och stirrar i taket med sina blinda, blanka ögon.

N A
Hjalmar Bergman
Varför vill du inte göra visit hos domprostinnan? Är det meningen att du hela livet ska gå omkring och skämmas för den där dumheten? Skämmas? Dumheten? Dumheten! Var det en dumhet och ingenting annat att jag gick på balen i frack?

N A
Hjalmar Bergman
Det blev verkligen högtidligt. Hästarna, som för resten voro stadens begravningshästar, lunkade sakta och värdigt fram under vissnade äreportar. Folk släppte vad de hade för händer och följde vagnen, tysta och på något avstånd. Förvetna barn trippade vid dess sidor, stirrade på fideikommissarien, gruvligt nyfikna men gravallvarligt tysta.

N A
Hjalmar Bergman
Den närmaste omgivningen svepes i ett visst töcken. Man gör sig den plågsamma och stundom svårbesvarade frågan: Är det jag som är galen eller du? Så skedde. Balsalens heta luft fylldes av viskade, vilsna frågor.

N A
Hjalmar Bergman
Han är en man, som offrar större delen av sitt liv i ungdomens tjänst. Som oftast hänger hans hjärta fast vid en eller annan vetenskap, men han har avstått från att skära vetenskapens ärofulla lager för att - symboliskt talat - odla den nyttiga rottingen.

N A
Johan Jönson - 11
Intresset ljuger inte och drömmen är sann två saker gör dig verklig i skenet av det overkliga Döden Och det fysiska modet att i förtid utmana en fullständigt meningslös död ja. De vill delta i ett transcenderande krig.

N A
Dan Andersson - Chi-mo-ka-ma
Vi sutto framför elden i den gamla timmerkojan vid Parrs Creek och vi hade druckit något och rökt mycket. Vi hade mat i överflöd. Utanför väggarna dundrade vinden, som tjutit över Po-gon-vi-se-be, innan den nått vår lugna vrå mellan sandåsarna.

N A
Dan Andersson - Chi-mo-ka-ma
Efter den tiden hade Johannes nästan lika många syner som hans namne i Nya testamentet. Han såg Stammering Frank var han än låg, hemma eller i skogen, och han påstod att Frank ville att Johannes skulle ta reda på hans lik. Han skulle inte få någon ro innan han gjort det.

N A
Dan Andersson - Posthuma noveller
Sedan hurrar han med andra, sjunger och låtsar glädje. Sedan smyger han sig bort från alltsammans, hem till en gammal sjuklig mor, som gråter av glädje för att hon med sina händers hårda arbete kunnat hjälpa till med hans skolgång under dessa år.

N A
Dan Andersson - Posthuma noveller
Och ibland slår jag mig på huvudet och gråter och vet ej hur jag skall bli kvitt huvudet, som är så tungt och hett, och ibland går jag utanför borgen och står mellan cedrarna och gråter och ibland smyger jag mig ända fram till guldlejonen vid porten, och ser hur hon är med den andre.

N A
Gunnar D Hansson - Lyckans berså
Utan detta jag blir allt till en grym sophög och en död anhopning av spöklikt verkliga gestalter och materiellt överflöd. Det enda som har verklig betydelse är: att uppröras. Utan detta komplicerade jag ingen upprördhet, ingen politik, inget uppror - bara blindhet och grymhet.

N A
Gunnar D Hansson - Lyckans berså
Som rådgivare när det gäller fiske i havet ger jag inte mycket för Erik Beckman. Han var helt ointresserad av havet, han ville i varje fall inte åka dit. Jag tror att han intuitivt visste att det i och på havet fanns åtskilligt som inte passade honom. Göteborg däremot var bra, mycket bra till och med.