Recent comments

Anonymous
MURICA!

Ravi Zacharias
Man, Mumma I feel pretty bad for you. People are complex beings. There is so ...

anonymous
i believe the point of his comment was to ridicule the person complaining about how ...

Lemony Snicket
Great quote! My kids and I love Lemony Snicket. The show is great, but the ...

Yoda
This is the funniest quote I have ever come across on this website, thank you ...

More

Quotes

Add a new quote

Recent quotes - Best quotes - Worst quotes -

N A
[Pending] Dan Andersson - Chi-mo-ka-ma
Vi sutto framför elden i den gamla timmerkojan vid Parrs Creek och vi hade druckit något och rökt mycket. Vi hade mat i överflöd. Utanför väggarna dundrade vinden, som tjutit över Po-gon-vi-se-be, innan den nått vår lugna vrå mellan sandåsarna.

N A
[Pending] Dan Andersson - Chi-mo-ka-ma
Efter den tiden hade Johannes nästan lika många syner som hans namne i Nya testamentet. Han såg Stammering Frank var han än låg, hemma eller i skogen, och han påstod att Frank ville att Johannes skulle ta reda på hans lik. Han skulle inte få någon ro innan han gjort det.

N A
[Pending] Dan Andersson - Posthuma noveller
Sedan hurrar han med andra, sjunger och låtsar glädje. Sedan smyger han sig bort från alltsammans, hem till en gammal sjuklig mor, som gråter av glädje för att hon med sina händers hårda arbete kunnat hjälpa till med hans skolgång under dessa år.

N A
[Pending] Dan Andersson - Posthuma noveller
Och ibland slår jag mig på huvudet och gråter och vet ej hur jag skall bli kvitt huvudet, som är så tungt och hett, och ibland går jag utanför borgen och står mellan cedrarna och gråter och ibland smyger jag mig ända fram till guldlejonen vid porten, och ser hur hon är med den andre.

N A
[Pending] Gunnar D Hansson - Lyckans berså
Utan detta jag blir allt till en grym sophög och en död anhopning av spöklikt verkliga gestalter och materiellt överflöd. Det enda som har verklig betydelse är: att uppröras. Utan detta komplicerade jag ingen upprördhet, ingen politik, inget uppror - bara blindhet och grymhet.

N A
[Pending] Gunnar D Hansson - Lyckans berså
Som rådgivare när det gäller fiske i havet ger jag inte mycket för Erik Beckman. Han var helt ointresserad av havet, han ville i varje fall inte åka dit. Jag tror att han intuitivt visste att det i och på havet fanns åtskilligt som inte passade honom. Göteborg däremot var bra, mycket bra till och med.

N A
[Pending] Gunnar D Hansson - Ärans hospital
Jag måste erkänna att det var med en viss bävan jag grep mig an bokförlaget Fabels upplivningsförsök. Dåliga kulturpolitiska odds till trots har det blivit en alldeles utmärkt ny svensk Heimskringla. Eller kanske just därför - och i väntan på den arton timmar långa samnordiska TV-versionen i regi av Lars Lönnroth och Bille August.

N A
[Pending] Gunnar D Hansson - Ärans hospital
Under ett plenum kom hans snusdosa på villovägar. Men snusdosan som var försedd med inbyggd kompass återbördades till den nikotinbehövande Rydberg av en from prelat med kommentaren: "Hur kan man vara villfarande, när till och med snusdosan visar på den rätta vägen?"

N A
[Pending] Sven Lindqvist - Utrota varenda jävel
Berättaren i Mogreb-el-Acksa vänder sig till en liten krets av män som ligger kring kvällens eld med piporna tända och hejdar bleckmuggen på väg mot munnen när de hör hästarna nysa. Han är en ridande motsvarighet till sjömannen Marlow i sin krets av seglande män.

Sven Lindqvist - Myten om Wu Tao-tzu
Att förlora minnet är att förlora sitt jag. Att förlora ett minne är att förlora en del av sitt jag. Att fasthålla sina upplevelser, att med minnets hela kraft hålla sitt liv samlat tätt intill sig är att bevara sig själv.

Willy Kyrklund - Mästaren Ma
Jag intresserar mig icke för människorna. Jag intresserar mig för människans villkor. Människans villkor är den tvångsmässiga och slumpartade naturen. Människans villkor formar människorna till missdådare, idioter och avskrädesätare, eller i bättre fall till generaler, tyngdlyftare och förvaltningstjänstemän.

Willy Kyrklund - Mästaren Ma
Att icke vänta på någonting, det är att vara resignerad. Detta är de välbärgades konst, deras som har kommit underfund med förvaltningens och livets meningslöshet och som får ut ersättning om något ändå skulle hända.

Nobody - stenging av treningsentre
Informasjon vedrørende ditt medlemskap: Covid-19-utbruddet har rammet oss alle hardt. For å hindre smitte har myndighetene pålagt alle treningssentre i Norge å stenge dørene fra 12. mars. Sentrene er stengt inntil videre, og vi kan først åpne når myndighetene tillater det.

Honoré de Balzac - Pappa Goriot
Aha, ni opponerar er redan? sade hon med skämtsam myndighet samtidigt som hon gjorde en liten söt grimas som kvinnor brukar när de gör narr av samvetsbetänkligheter för att så mycket lättare få dem att försvinna.

Honoré de Balzac - Pappa Goriot
Ni kan sova ni, ni är ju inte far ännu. Att få höra att hon har gråtit! och där satt jag och åt i lugn och ro som en idiot medan hon led, jag! jag som skulle sälja både Fadern och Sonen och Den helige ande för att bespara mina barn en enda av deras tårar!

Honoré de Balzac - Pappa Goriot
Varför kom ni inte hit, käre granne, och talade om vilka bekymmer hon hade? Hur kunde ni ha hjärta att gå och spela med hennes stackars hundra francs? Det är ju så att hjärtat kan brista. Där ser man hurdana svärsöner man har! Å, om jag bara fick tag i dem, skulle jag vrida nacken av dem. Gud i himmelen! grät hon verkligen?

Honoré de Balzac - Pappa Goriot
Kommer du ihåg det där stället där han frågar läsaren hur han skulle göra, om han kunde bli rik genom att, med sin blotta vilja, döda en gammal mandarin i Kina utan att sätta foten utanför Paris?

Honoré de Balzac - Pappa Goriot
Jag älskar hästarna som drar dem, och jag skulle vilja vara den lilla hunden som de har i knät. Jag lever av deras nöjen. Var och en älskar på sitt speciella sätt; mitt sätt att älska skadar ju ingen, så varför bryr sig folk om att tala om mig? Jag är lycklig på mitt sätt. Är det något brott att jag går och ser på mina döttrar om kvällarna, när de kommer ut ur sina hus för att bege sig till någon bal?

Honoré de Balzac - Pappa Goriot
Jag kommer säkert att bli en dålig hustru, ty jag är för slösaktig. Jag har varit och köpt två skärp, en stilig syl att borra hål i mina snörliv med, alla möjliga dumma småsaker, så att jag hade mindre pengar än den präktiga Agathe, som är så sparsam och samlar sina pengar på hög som en skata. Hon hade tvåhundra francs! Jag däremot, min stackars vän, jag har bara femtio écuer.

Honoré de Balzac - Pappa Goriot
Mitt kära barn, jag skickar dig här vad du bad mig om. Använd dessa pengar väl, ty även om det gällde att rädda ditt liv, skulle jag inte ännu en gång kunna driva upp en så stor summa utan att din far finge reda på det, vilket skulle störa harmonien i vår familj.