Recent comments

reddit
Yeah, like the other commenter said, this is an incomplete sentence. Also, this definition was ...

Scrubs - Season 1
ooo bad word

Nicola Yoon
well... damn just let that sink in right there when your typing or reading this ...

The Absolute Master of Typing
how do you call yourself a master of typing when you barely type 80 wpm. ...

Mikhail Bulgakov
gold digger

More

Quotes

Add a new quote

Recent quotes - Best quotes - Worst quotes -

Honoré de Balzac - Pappa Goriot
Aha, ni opponerar er redan? sade hon med skämtsam myndighet samtidigt som hon gjorde en liten söt grimas som kvinnor brukar när de gör narr av samvetsbetänkligheter för att så mycket lättare få dem att försvinna.

Honoré de Balzac - Pappa Goriot
Ni kan sova ni, ni är ju inte far ännu. Att få höra att hon har gråtit! och där satt jag och åt i lugn och ro som en idiot medan hon led, jag! jag som skulle sälja både Fadern och Sonen och Den helige ande för att bespara mina barn en enda av deras tårar!

Honoré de Balzac - Pappa Goriot
Varför kom ni inte hit, käre granne, och talade om vilka bekymmer hon hade? Hur kunde ni ha hjärta att gå och spela med hennes stackars hundra francs? Det är ju så att hjärtat kan brista. Där ser man hurdana svärsöner man har! Å, om jag bara fick tag i dem, skulle jag vrida nacken av dem. Gud i himmelen! grät hon verkligen?

Honoré de Balzac - Pappa Goriot
Kommer du ihåg det där stället där han frågar läsaren hur han skulle göra, om han kunde bli rik genom att, med sin blotta vilja, döda en gammal mandarin i Kina utan att sätta foten utanför Paris?

Honoré de Balzac - Pappa Goriot
Jag älskar hästarna som drar dem, och jag skulle vilja vara den lilla hunden som de har i knät. Jag lever av deras nöjen. Var och en älskar på sitt speciella sätt; mitt sätt att älska skadar ju ingen, så varför bryr sig folk om att tala om mig? Jag är lycklig på mitt sätt. Är det något brott att jag går och ser på mina döttrar om kvällarna, när de kommer ut ur sina hus för att bege sig till någon bal?

Honoré de Balzac - Pappa Goriot
Jag kommer säkert att bli en dålig hustru, ty jag är för slösaktig. Jag har varit och köpt två skärp, en stilig syl att borra hål i mina snörliv med, alla möjliga dumma småsaker, så att jag hade mindre pengar än den präktiga Agathe, som är så sparsam och samlar sina pengar på hög som en skata. Hon hade tvåhundra francs! Jag däremot, min stackars vän, jag har bara femtio écuer.

Honoré de Balzac - Pappa Goriot
Mitt kära barn, jag skickar dig här vad du bad mig om. Använd dessa pengar väl, ty även om det gällde att rädda ditt liv, skulle jag inte ännu en gång kunna driva upp en så stor summa utan att din far finge reda på det, vilket skulle störa harmonien i vår familj.

Honoré de Balzac - Pappa Goriot
Den oreflekterade hängivenhet, den skygga och ömma kärlek som Goriot hyste till sina döttrar var så välkänd att en av hans konkurrenter, som ville få bort honom från marknaden för att själv kunna bestämma kursen, en dag sade åt honom att Delphine nyss hade blivit överkörd av en vagn.

Honoré de Balzac - Pappa Goriot
När man såg honom sköta sina affärer, förklara de lagar som styr export och import av säd, studera hur de fungerade och slå ner på deras fel skulle man kunnat tro honom vara i stånd att bli statsminister.

Honoré de Balzac - Pappa Goriot
Handeln med spannmål tycktes ha upptagit all hans intelligens. Om det var fråga om säd, mjöl, slösäd, att avgöra kvalitén på dem, varifrån de kom och lagra dem, förutse kursen på dem och göra förutsägelser om överflöd eller felslagning av skördarna, att skaffa sig säd till billigt pris, att köpa den från Sicilien eller Ukraina fanns det ingen som gick upp mot Goriot.

Honoré de Balzac - Pappa Goriot
Hans samvete blev plötsligt klarvaket, och han såg framför sig hur de i hemlighet räknade över sin lilla förmögenhet; han såg hur de utvecklade hela sin flickaktiga slughet för att incognito skicka honom dessa pengar och hur de försökte sig på ett första bedrägeri för att visa sig ädla mot honom.

Honoré de Balzac - Pappa Goriot
Herr de Rastignac, ge denna värld den behandling som den förtjänar. Ni vill nå en ställning, jag skall hjälpa er. Ni skall få se djupet av kvinnornas fördärv och mäta vidden av männens eländiga fåfänga. Trots att jag har läst mycket i livets bok, fanns det förut sidor som jag inte kände till. Nu vet jag allt. Ju mera kallblodigt man gör sina beräkningar, desto längre kommer man.

Honoré de Balzac - Pappa Goriot
Om ni visste vilken belägenhet min familj befinner sig i, fortsatte han, skulle ni säkert vilja spela rollen av en av de sagofeer som brukade roa sig med att undanröja alla hinder för sina gudsöner.

Honoré de Balzac - Pappa Goriot
Jaha, sade han till sig själv, nu har jag gjort en dumhet som jag inte förstår anledningen till och jag vet inte vart den kan leda. Nu kommer jag till på köpet att fördärva min frack och min hatt. Jag borde nog sitta hemma i mitt hörn och plugga juridik och inte tänka på annat än att bli en sur domare.

Honoré de Balzac - Pappa Goriot
Jag hoppas, Nasie, viskade han i hennes öra, att ni portförbjuder den där ynglingen. Hans ögon brann som kol när er morgonrock öppnade sig på glänt. Annars ger han er sin kärleksförklaring och komprometterar er, och då tvingar ni mig att döda honom.

Honoré de Balzac - Pappa Goriot
Dessa ord, som grevinnan nästan hade lagt överdriven tonvikt på, med det högmod som en värdinna känner då hon kan bevisa att hon bara tar emot människor tillhörande den fina världen, hade en magisk effekt - greven lade bort sin kallt formella min och hälsade på studenten.

Honoré de Balzac - Pappa Goriot
Medan han beundrade den fruktansvärda förmåga dessa människor har att med ett enda ord anklaga eller döma sina herrar öppnade Rastignac med en bestämd rörelse den dörr som kammartjänaren hade gått ut genom, utan tvivel för att få dessa oförskämda lakejer att begripa att han var hemma där i huset; men till sin förvirring kom han in i ett rum med lampor och skåp och en anordning att värma badhanddukar på. Det ledde ut till en mörk korridor och en baktrappa.

Honoré de Balzac - Pappa Goriot
Dessa nio svar kom som en trumeld från alla håll i rummet och gav upphov till så mycket större munterhet som den stackars pappa Goriot tittade på gästerna med dum uppsyn, som en person som försöker förstå ett främmande språk.

Honoré de Balzac - Pappa Goriot
Om han i början ville kasta sig hals över huvud ner i sitt arbete, insåg han, sedan han snart övertygat sig själv om nödvändigheten av att skaffa sig förbindelser, vilket inflytande kvinnorna har i samhället och fattade plötsligt beslutet att kasta sig ut i stora världen för att där skaffa sig beskyddarinnor: kunde de svika en passionerad och spirituell ung man, vars glöd och kvickhet förhöjdes av en elegant hållning och ett slags kraftfull skönhet, som kvinnorna så gärna faller för?

Honoré de Balzac - Pappa Goriot
En månad efter detta besök fick herr Goriot ännu ett. Hans dotter, som första gången hade haft en morgontoalett på sig, kom nu efter middagen, klädd som om hon skulle gå bort. Pensionatsgästerna, som satt och pratade i salongen, hann uppfatta att det var en vacker blond ung dam, smärt och graciös och alldeles för distingerad för att kunna vara dotter till en sådan som pappa Goriot.