Recent comments

David Foster Wallace
Wow, that's, like, so grunge, dude.

Typer
So are the quotes that aren't quotes.

exurb1a
Thats nice

Kazuki Fujisawa
life is unfair. but god is not

Kazuki Fujisawa
So if life isn't fair to everybody, doesn't that make it fair ???

More

Quotes

Add a new quote

Recent quotes - Best quotes - Worst quotes -

Game of Thrones - HODOR Chapter
Hodor! Hodor, Hodor... Hodor Hodor! Hodor Hodor Hodor, Hodor Hodor Hodor! Hodor? Hodor! Hodor! Hodor! Hodorhodorhodor. Hodor HODOR! Hodor Hodor Hodor, Hodor Hodor Hodor Hodor?

John Steinbeck - Érik a gyümölcs
Ha olyan birtoka van az embernek, amit nem lát, vagy nem ér rá, hogy a maga kezével művelje, vagy nem lehet ott, hogy járjon rajta, hát akkor a birtok az úr. Az ember nem teheti azt, amit akar, nem gondolhatja azt, amit akar. A birtok az úr, erősebb a gazdájánál. S a gazda kisebb lesz, nem nagyobb. Csak a birtok a nagy, ő pedig szolgája a birtokának.

Tacitus - Calgacus beszéde a rómaiak ellen
Ragadozói a világnak, miután mindent feldúltak, és már nincs számukra föld, most a tengert kutatják; ha gazdag az ellenség, telhetetlenségből, ha szegény, becsvágyból; sem Kelet, sem Nyugat nem lakatta jól őket: egyedüliek a világon, akik a kincseket és a nincstelenséget egyforma szenvedéllyel áhítozzák. Elhurcolni, gyilkolni, rabolni - hazug névvel ezt mondják birodalomnak, és ahol pusztaságot teremtenek, békének.

ottlik - iskola a határon
Ez mindig így van: semmi nem megy úgy, ahogy kellene, száz, ezer, tízezer vágyunk, reménykedésünk dugába dől: de az az egy, legfeljebb két legeslegfontosabb dolog, ami nélkül nem lenne élete az embernek, az végül mégis sikerül. Csak úgy mellékesen, természetesen. Hálára sem tart igényt a sors.

Michel Houellebecq - A Csúcson
Bár nem szolgáltam rá semmivel, kaptam még egy esélyt. Az életben nagyon ritkán kap még egy esélyt az ember; ellenkezik az élet törvényeivel. Szorosan átöleltem Valérie-t, és majdnem elsírtam magam.

Michel Houellebecq - A Csúcson
Az életemben megismertem a szenvedést, a bánatot, a szorongást; de az unalmat nem ismertem. Soha nem zavart az egyforma dolgok örök, hülye ismétlődése. Gyerekkoromban órákat tudtam eltölteni azzal, hogy háromlevelű lóheréket számoltam a mezőn; soha, sok évnyi keresgélés után sem találtam négylevelű lóherét, de emiatt egy percig sem bánkódtam.

Michel Houellebecq - A Csúcson
- Tehát itt maradtok - vágott bele Jean-Yves. Láthatólag nehezére esett elhinni. - Hát ez elég furcsa. Valamennyire meg is értelek bennetek, de az mégiscsak meglepő, hogy valaki önként lemond arról, hogy sok pénzt keressen. - Mire jó a sok pénz? - kérdezte Valérie tárgyilagosan. - Hogy vehessek egy Prada táskát? Vagy hogy Budapestre utazzam víkendezni? Hogy szarvasgombát egyem? Én sok pénzt kerestem, és fogalmam sincs, mit csináltam vele; nyilván ilyen hülyeségekre szórtam el.

Albert Camus - Boldog halál
Jött az éjszaka. Képek jelentek meg előtte. Nagy, fantasztikus állatok ingatták fejüket kopár tájak felett. Mersault szelíden elhessegette őket lázában. Csak Zagreus arcát hagyta, hogy ott lebegjen előtte véres testvériségével: aki megölte, az is halódott. És ez a higgadt tekintet, amelyet Mersault most saját életére függesztett, éppoly emberi volt, mint az, amelyet Zagreus-ra vetett. Mostanáig élt. Most már csak beszélni lehet életéről.

N A
Márai Sándor
Nagy bátorság kell ahhoz, hogy egy ember fenntartás nélkül engedje szeretni magát. Bátorság, csaknem hősiesség. A legtöbb ember nem tud szeretetet adni és kapni, mert gyáva és hiú, fél a bukástól. Szégyelli, hogy odaadja, s még sokkal inkább szégyelli, hogy kiadja magát a másiknak, elárulja titkát. Azt a szomorú, emberi titkot, hogy szüksége van gyengédségre, nem tud meglenni nélküle.

Jonathan Swift - Gulliver utazásai
Atyja, a császár, ekkor rendeletet adott ki, mely szigoru büntetés terhe alatt megtiltotta a népnek, hogy a tojást vastagabb felén törje fel. A népet annyira felbőszitette e rendelet, hogy hat izben lázadás tört ki. E forradalmak folyamán egyik császárunk életét, másik trónját vesztette... Feljegyezték, hogy tizenegyezer ember szenvedett inkább kinhalált, semhogy a hagyományok ellenére a vékonyabb felén törje fel a tojást.

Részlet "Az ötödik pecsét" című filmből
Protestálni, lázadni, tiltakozni csak az olyan ember tud, aki becsülheti önmagát. Kiengedne innen embereket, akik félni fognak tőlünk, gyűlölni fognak bennünket, de jogosan becsülik önmagukat? Elkövetne ilyen hibát?

Részlet az 'Amerikai pszichó' című filmből
Szereted Huey Lewis-t és a News-t? ... '87-ben Huey ezt adta ki: Négy, a legtökéletesebb albumuk. Szerintem kétségtelen mestermű a 'Hip to be Square', ami mindenkit annyira megragad, hogy nem is figyelnek a szövegére, pedig érdemes! Nos, nem csak a konformizmus kényelméről és a trendek fontosságáról szól, hanem egyben kiáltvány magáról az együttesről.

Jim Jarmusch
Semmi sem eredeti. Lopj bárhonnan, ami inspirál, vagy felkelti a fantáziádat. Fogadj be régi filmeket, új filmeket, zenét, könyveket, festményeket, fényképeket, verseket, álmokat, véletlen beszélgetéseket, építészetet, hidakat, utcai feliratokat, fákat, felhőket, vízformákat, fényeket és árnyékokat. Viszont csak azokat nyúld le, amik tényleg közel állnak hozzád. Ha így csinálod, az egész (amit összelopsz) hiteles lesz. A hitelesség felbecsülhetetlen; eredetiség meg nem létezik.

Fernando Pessoa - Kétségek könyve
Egy nem létező település határvidéke vagyok, terjengős kommentár egy meg nem írt könyvhöz. Senki, de senki nem vagyok. Nem tudok érezni, nem tudok gondolkodni, nem tudok szeretni. Egy megírásra váró regény szereplője vagyok, s bár soha nem léteztem, tünékenyen és formátlanul bolyongok egy olyan valakinek az álmaiban, aki soha nem volt képes megformálni.

N A
Fernando Pessoa
Amikor Milton megírt egy szonettet, úgy írta meg, mintha ettől az egyetlen szonettől függne az élete. Egyetlen szonettet sem szabadna más lelkiállapotban megírni. Lehet, hogy egy epigramma szalmaszál csupán, de olyan szalmaszál kellene, hogy legyen, amelybe a haldokló költő belekapaszkodik.

N A
Fernando Pessoa
A változatosság a bőbeszédűség egyetlen mentsége. Senkinek nem szabadna húsz könyvet hagynia maga után, hacsak nem képes úgy írni, mint húsz különböző ember. Victor Hugo művei ötven jókora kötetet töltenek meg; mégis minden egyes kötetben, sőt minden egyes oldalon jelen van Victor Hugo a maga teljességében. Egy-egy újabb oldallal csak az oldalak száma növekszik, s nem a lángelme. Esetében nem termékenységről, hanem terjengősségről van szó. Mint lángelme, vesztegette az idejét: mint író, kevésbé.

Winston Churchill
Egy politikusnak meg kell tudnia mondani, hogy mi fog történni holnap, a következő héten, hónapban vagy évben. És később meg kell tudnia magyarázni hogy ezek miért nem történtek meg.

Franz Kafka - Az átváltozás
Amikor egy reggel Gregor Samsa nyugtalan álmából felébredt, szörnyű féreggé változva találta magát ágyában. Páncélszerűen kemény hátán feküdt, és ha kissé fölemelte a fejét, meglátta domború, barna, ív alakú, kemény szelvényekkel ízelt hasát, amelyen alig maradt már meg végleg lecsúszni készülő paplana. Számtalan, testének egyéb méreteihez képest siralmasan vékony lába tehetetlenül kapálódzott szeme előtt. "Mi történt velem?" - gondolta.

Örkény István - Mi mindent kell tudni
Érvényes két díjszabási övezet beutazására, egy órán belül, legföljebb négyszeri átszállással, a felszállóhelytől az utazás céljához vezető legrövidebb útvonalon. Átszállni csak keresztezéseknél, elágazásoknál és végállomásokon lehet, de csak olyan kocsira, melynek útvonala az előzően igénybe vett kocsik útvonalától eltér. Egy utazás során csak egy Duna-híd és minden útvonal csak egyszer érinthető. Kerülő utazás és útmegszakítás tilos!

Trencsényi-Waldapfel Imre - Görög regék és mondák
Kezdetben csak Khaosz, a tátongó üresség létezett, belőle vált ki Erebosz, az alvilági sötétség, és Nüx, a fekete Éjszaka. Aztán megszületett Gaia, a széles mellű föld, a világmindenség meginghatatlan alapja, s önmagából hívta létre Uranoszt, az Eget.