Recent comments

J.T. Geissinger
this is so good!

John Green
when doing the test it wants you to leave the o out in who.

Caitlyn Siehl
woah man calm down im in school rn

Law and Order SVU
In the criminal justice system, you can't have sex with anybody if they don't want ...

Fumito Nanahara
It's strange that this writer believes instinct is a greater path to truth than the ...

More

Quotes

Add a new quote

Recent quotes - Best quotes - Worst quotes -

Jonathan Swift - Gulliver's Travels
Whereupon the Emperor published an edict, commanding all his subjects, upon great penalties, to break the smaller end of the eggs. The people so highly resented this law, that our histories tell us, there have been six rebellions raised on that account; wherein one emperor lost his life, and another his crown... It is computed, that eleven thousand persons have, at several times, suffered death, rather than submit to break their eggs at the smaller end.

N A
Ray Bradbury - Fahrenheit 451
Mindenkinek, aki meghal, hagynia kell maga után valamit, mondta a nagyapám. Gyereket vagy könyvet, festményt, házat vagy egy falat, amelyet felépített, egy pár cipőt, amit csinált. Vagy egy kertet, amelyet beültetett. Valamit, amit a kezünk megérintett, hogy lelkünknek legyen hova költöznie halálunk után, hogy ha az emberek egy fára vagy egy virágra néznek, amit mi ültettünk - minket lássanak abban.

N A
Stephen King - Állj ki mellettem!
A legfontosabb dolgokat a legnehezebb elmondani. Ha ezekről beszélsz, nevetségesnek érzed magad, hiszen szavakba öntve összezsugorodnak - amíg a fejedben vannak, határtalannak tűnnek, de kimondva jelentéktelenné válnak.

N A
DONALD H.WEISS - Hogyan fejlesszük a memóriánkat
Az emlékezetfejlesztés egyik módja tehát az, ha nyitott szemmel, környezetünkre fogékonyan járunk-kelünk a világban és alaposan megfigyelünk mindent, majd minden erőnkkel azon vagyunk, hogy az emlék ne csússzon át a hozzáférhetetlen memóriába. Tanuljuk meg mindennek a nevét. Ne hagyjuk lazsálni az agyunkat. A mozgékony, éles elme, akárcsak az izmos test, nem hagy teret a tunyaságnak.

testepitek.hu - John Grimek - testépítés
Grimek Herkulesként lépett fel, és éppen olyan erős volt, mint ahogyan azt kinézete sugallta - ennek tett bizonyságot, amikor az 1936-os berlini olimpián az Egyesült Államokat képviselte súlyemelés versenyszámban. 1948-ban, 38 éves korában megverte a fiatal feltörekvő csillagot, Steve Reevest a NABBA Mr. Universe versenyén Londonban.

anonymus - Ézsaiás 18:26-28
Ezért így szól az Úr Isten: Ímé, Sionban egy követ tettem le, egy próbakövet, drága szegletkövet, erős alappal, a ki benne hisz, az nem fut! És a jogosságot mérőkötéllé tevém, és az igazságot színlelővé, és jég söpri el a hazugság oltalmát, és vizek ragadják el a rejteket. És eltöröltetik a halállal való frigyetek, és a sírral való szövetségtek meg nem áll; az ostorozó áradat ha eljő, eltapod titeket.

John R. R. Tolkien - A gyűrűk ura
A világ valóban csupa veszedelem, és sok a sötét hely; de sok minden akad, ami szép, s bár a szépség ma mindenütt szomorúsággal keveredik, attól a szép még csak szebb lesz.

Harper Lee - Ne bántsátok a feketerigót
Másokkal csak úgy tudok együtt élni, ha saját lelkiismeretem tiszta. Egyetlen dolog van, amiben sose dönthet többségi vélemény, és ez az egyén lelkiismerete.

Rejtő Jenő
Ha mást szeret! Az a legrosszabb! Azt nem lehet kibírni. Az elviselhetetlen. Az befejezett kín, mint a halál. Nincs kiengesztelés! Mert mást szeretni nem bűn, tehát megbocsáthatatlan.

Hargitai Dávid - 5 lecke Neil Pateltől
Habár a blogolás fontossága vitathatatlan, azért egy rövid kitérőként említést kell tennem az eszközökről. Több éves programozói (webfejlesztői) tapasztalattal a hátam mögött én a szinte mindenki által ajánlott WordPress helyett üzleti célokra sokkal inkább egy biztonságos, kiforrottabb kódbázisú és jobban átgondolt rendszert javaslok neked blogoláshoz, ez pedig az October CMS.

J. D. Salinger - Zabhegyező
Hát ha tényleg kíváncsi vagy rá, először biztos azt szeretnéd tudni, hogy hol születtem, meg hogy milyen volt az én egész tetű gyerekkorom, meg hogy mik voltak a szüleim, mielőtt beszereztek engem, meg minden, szóval hogy egy ilyen Copperfield Dávid-féle marhaságot adjak le, de ehhez nincs kedvem.

Peter Boghoissan
Az ateista és a hívő közti különbség, hogy az ateista kész arra, hogy (megfelelő bizonyítékok hatására) megváltoztassa a véleményét; a hívő számára ez nem megengedett.

Douglas Adams
A vallás felépítését elképesztően érdekesnek tartom. Az viszont érthetetlen számomra, hogy máskülönben intelligens emberek komolyan veszik. Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?

Douglas Adams
Ha az ember tényleg meg akar érteni valamit, annak az a legjobb módja, ha megpróbálja elmagyarázni valakinek. Ez arra kényszeríti, hogy helyretegye a dolgokat a saját fejében. És minél lassúbb és nehézfejűbb a tanítvány, annál egyszerűbb ideákra kell lebontanunk a gondolatmenetet. És valójában éppen ez a programozás lényege. Mire az ember egy bonyolult gondolatot lebont olyan egyszerű lépésekre, hogy azt még egy buta gép is megértse, addigra biztos, hogy valamit megtanul arról a dologról.

N A
Douglas Adams - Galaxis Útikalauz Stopposoknak
Lehet, hogy nem egészen érted, miért hozom fel most a témát, de ez csak azért van, mert az agyam olyan tüneményes gyorsasággal működik, és durván harmincbilliószor intelligensebb vagyok nálad. Tegyünk egy próbát. Gondolj egy számra, bármelyikre. - Ööö... őt - mondta a matrac. - Rossz - felelte Marvin. - Na látod!? A matrac le volt nyűgözve, és rádöbbent, hogy nem akármilyen lángész társaságában van.

Douglas Adams - Galaxis Útikalauz Stopposoknak
Ki tudja - mondta a férfi -, hogy a múlt nem csupán egy fikció-e, mely arra szolgál, hogy a közvetlen fizikai benyomásaim és a lelkiállapotom között feszülő ellentmondást feloldja?

Douglas Adams - Galaxis Útikalauz Stopposoknak
A félelmetes harci hajók - átszelvén a kozmikus ürességet - süvöltve rázúdultak az első, elibük kerülő bolygóra. Ez történetesen a Föld volt, ahol a méretarányok számításában elkövetett szarvashiba következtében az egyesült csatahajóflottát felnyalta egy arra járó kiskutya.

Douglas Adams - Galaxis Útikalauz Stopposoknak
Köztudott, hogy végtelen számú világ létezik, egyszerűen azért, mert végtelen tér áll rendelkezésre. Mindazonáltal nem mindegyiken van élet, ezért a lakott világok száma véges. Bármely véges szám osztva végtelennel, jó közelítéssel nullát ad eredményül, így az Univerzum átlagos népsűrűsége nullának mondható. Ebből következik, hogy az egész Univerzum népessége maga is zéró, vagyis azok a személyek, akikkel időnként összefutunk, csupán a zabolátlan fantázia termékei.

N A
Douglas Adams - Galaxis Útikalauz Stopposoknak
A cserép petúnia érdekes módon csupán egyvalamire gondolt esés közben: Ó, nem, többé ne! Sokan úgy vélik, ha pontosan ismernénk, miért éppen ezt gondolta a cserép petúnia, akkor sokkal többet tudnánk a világegyetem természetéről, mint így.

Andy Weir - A Marsi
Minden emberben ott lapul egy alapvető ösztön, hogy segítsen a másikon. Lehet, hogy néha nem így tűnik, de attól még igaz. Ha egy hegymászó eltűnik, az emberek keresést szerveznek. Ha egy földrengés romba dönt egy várost, az emberek a világ minden részéről vészhelyzeti ellátmányt küldenek. Ez annyira alapvető emberi, hogy kivétel nélkül megtalálható minden kultúrában.