Commentaires récents

Charlie Day
I absolutely agree! Seinfeld was one of the best shows ever made I would love ...

Charlie Day
lol, excellent quote, there should be more from this show

Dag Hammarskjöld
nooob

Aj ARaafca
Okay buddy

bandgeek2k17
you don't need the comma in the second sentence...

Plus

Citations

Ajouter une citation

Citations récentes - Meilleurs citations - Pires citations -

N A
Ikzelf - Arme Ed
Na een bijna slapeloze nacht veroorzaakt door die enorme spanning, na uren liggen draaien en woelen, kreeg Ed het tóch voor elkaar om met het rinkelen van zijn wekker met zijn juiste been uit bed te stappen. Geen krassende kraai of kermende meeuw die zijn uitstekende humeur vandaag kon vertrappen. Ed wist dat het na vandaag eindelijk klaar zou zijn, zolang er maar niets mis zou gaan. Helaas was dat gevoel snel voorbij toen hij met zijn sok op een natte plek in de douche ging staan.

onbekend - sollicitatie
Een politiehond reageert op een advertentie van de FBI. Je moet eerst aan onze voorwaarden voldoen, zegt het hoofd personeelszaken. Ten eerste moet je 60 woorden per minuut typen. De hond gaat achter de computer zitten en typt 80 woorden per minuut. Heel goed, maar je moet ook een fysieke test doen. De hond legt de test zonder fouten af in een record tijd. De laatste eis is dat je tweetalig moet zijn, zegt de man van personeelszaken. Vol zelfvertrouwen kijkt de hond hem aan en zegt miauw.

Andere Tijden - Jannes
Wie Jannes van der Wal zegt, zegt stamelen voor de camera bij Mies Bouwman en het missen van een NK dammen doordat hij in de trein in slaap was gevallen. Hij werd onze nationale excentriekeling, de Pietje Bell van de denksport. Hij was een graag geziene gast in tv-programma's. Met Jannes was altijd iets te beleven. Maar hij kon ook verschrikkelijk goed dammen. Hij werd er in 1982 wereldkampioen mee. In 1996, nog maar 39 jaar oud, stierf hij aan leukemie.

Journal - NOS
De fraude begon in 2013, toen in Ierland paardenvlees werd ontdekt in hamburgers waarin alleen rundvlees hoorde te zitten. Het paardenvlees was bovendien niet geschikt om te eten. Ook zaten er ontstekingsremmers in het vlees.

Herman Brusselmans - Boeken schrijven
Ik heb tot nog toe achttien keer een boek geschreven, maar ik heb veel vaker géén boek geschreven. Het is een rotgevoel om als je een schrijver bent, te beseffen dat je volop bezig bent geen boek te schrijven.

Hugo Claus - Puurheid van de taal
Ik ben absoluut tegen de puurheid van de taal. Als het iets wezenlijks meebrengt, moet je anglicismen, germanismen en gallicismen meteen cultiveren. Ik geloof niet in het uitgedunde, dat men voorhoudt als het enige Nederlands, ik irriteer me aan de Nederlandse overheersing.

Antoine de Saint-Exupéry
Als je een schip wil bouwen, roep dan geen mannen bij elkaar om hout te verzamelen, het werk te verdelen en orders te geven. In plaats daarvan, leer ze verlangen naar de enorme eindeloze zee.

Albert Einstein - "dat ik een Duitser ben"
Als ik gelijk heb zullen de Duitsers zeggen dat ik een Duitser ben en de Fransen dat ik een man van de wereld ben. Maar indien mijn theorie vals is, zullen de Fransen zeggen dat ik een Duitser ben en de Duitsers dat ik een jood ben.

Albert Einstein
Als dit universum in zijn miljoenvoudige orde en precisie het resultaat van een blind toeval zou zijn, dan is dat net zo geloofwaardig als wanneer een drukkerij explodeert en alle druklettertjes weer op de grond terecht komen in de voltooide en foutloze vorm van het woordenboek.

Albert Einstein - "Met stokken en stenen"
Ik weet niet welke wapens in de Derde Wereldoorlog zullen worden gebruikt, maar ik weet wel dat in de Vierde Wereldoorlog gevochten zal worden met stokken en stenen.

Rim Sartori mei 2010 - Geluk
Het geluk is overkomelijk. Men plaatst het in een vitrine en gaat aan het werk. Wie ernaar vraagt krijgt het te zien, onder weloverwogen commentaar. Het is gebruikelijk om 's avonds achterover te zitten en het geluk, zoals dat beschaafd verlicht tentoongesteld staat, te beschouwen. Men stoot de deelgenoot erover aan. Die knikt of zegt heel zachtjes: "Ja.".

Rosalinde Markus - Een ode aan mijn meest inspirerende blogvoorbeeld: Ernst-Jan Pfauth
Het was begin maart, ijzig koud en ik liep door een Amsterdamse buurt waar ik de weg niet kende. Google Maps gaf aan dat het twee minuten lopen was, dus ik volgde het pijltje. Trappen af, een wijk door, langs een café, onder een viaduct door. Ik keek naar de nummering van de huizen, stak een weg over en merkte dat ik verkeerd liep. Paniekerig tikte ik opnieuw op mijn schermpje. Een half uur deed ik erover om van het station naar de blogworkshop te komen. Ik dacht nog: 'Waar doe ik dit voor?'.

Ico Maly - Media en democratie
Dat betekent meteen ook dat onze media moeten onttrokken worden aan de commerciële logica: niet de kijkcijfers moeten het kwaliteitscriterium zijn, maar de wijze van informeren is van belang. Dat media entertainment bieden is op zich geen probleem, maar de media moeten ons ook toelaten ons diepgaand te informeren. De kwaliteit van de democratie hangt af van de wijze waarop democratische burgers geïnformeerd zijn en hoe ze die informatie analyseren.

Doris Lessing - Ouder worden
Ouder worden is moeilijk voor iemand die ooit welhaast arrogant trots was op haar levenslust. Ik was een aantrekkelijke vrouw vol primitieve energie en vitaliteit. Ik kon uren lopen zonder moe te worden. Ik ging elke avond dansen. Ik sliep nooit.

Tekstridder - Ontoegankelijke wagons
Wat een vreemd soort Apartheid verkondigt die conducteur? Wat hebben die reizigers dan wel misdaan, dat ze het paradijs van die laatste drie rijtuigen niet binnen mogen? En hoe wordt dat gecontroleerd? Het lijkt me sterk dat die wagons echt niet toegankelijk zijn voor een bepaalde groep reizigers - er zullen dus wel portiers staan om die toegang te weigeren. Maar waarop baseren zij zich dan?

Tekstridder - Moedertaal
Je moedertaal is de taal waarin je je kwaad maakt. In mijn geval - en ik ben ongetwijfeld niet alleen - is dat niet de taal die ik van mijn moeder geleerd heb. Zolang wij jong waren, spraken we thuis een gekuist regiolect. Schoolnederlands. Dialect leerden we pas op school, van de werkmenskindjes, en onze moeder had regelmatig kritiek op hoe wij de klanken van die 'nieuwe' taal imiteerden.

Dr Nuijts. - Die meisjes.
Nou moet jij niet gaan denken dat ik die meisjes ga likken want dat gaat toch niet gebeuren dus je hoeft er niet eens aan te denken. Ik ga nu naar huis dus stoor mij niet meer op dit moment.

Stieg Larsson - Mannen die vrouwen haten
Het was een jaarlijks terugkerende gebeurtenis geworden. De ontvanger van de bloem werd nu tweeëntachtig. Wanneer de bloem was gearriveerd, maakte hij het pakket open en verwijderde hij het cadeaupapier. Daarna pakte hij de telefoon en toetste hij het nummer in van een voormalige commissaris van de recherche, die na zijn pensioen aan het Siljanmeer was gaan wonen.

Markus Zusak - De boekendief
Ziehier een klein feit: je gaat dood. Ik doe oprecht mijn best opgewekt te doen over dit hele onderwerp, hoewel het de meeste mensen moeite kost dit te geloven, ongeacht mijn tegenwerpingen. Alsjeblieft, geloof me. Ik kan zeer beslist opgewekt zijn. Ik kan allerliefst zijn. Aimabel. Aanhalig. En dat zijn alleen nog maar de A's. Maar vraag me niet om aardig te zijn. Aardig heeft niets met mij te maken.

Kristin Cashore - De gave van Katsa
Er heerste volmaakte duisternis in deze kerkers, maar Katsa had een kaart in haar hoofd. Een kaart die tot dusverre juist was gebleken, zoals dat eigenlijk altijd het geval was met Olls kaarten. Ze liet haar hand langs de kille muren gaan en telde de deuren en gangen die ze passeerde. Toen het zover was sloeg ze af, en uiteindelijk bleef ze staan voor een opening waar een trap naar beneden zou moeten leiden.